Presence at a distance

– Hvordan skaper vi «langdistansenærhet» og hvordan opprettholder vi engasjementet hos de som skal lære online? Undervisning på nett stiller nye krav til pedagogikken. Dette er tema på en internasjonal konferanse i København 18.-19. mai der NVL Distans er medarrangør.

“Presence at a Distance: Technologies and Methods for Learner Engagement” er tittelen på konferansen som vil gi innsikt i de nyeste trender og god praksis innen nettbasert undervisning. Her vil ledende eksperter fra inn- og utland presentere og diskutere pedagogiske utfordringer knyttet til læring på nettet.

NVL-nettverket Distans samarbeider med European Association for Distance Education (EADL), norske FUN og danske FLUID om denne oppdaterte videreføringen av den tradisjonelle EADL-konferansen.

Arrangementet går av stabelen i København 18-19 mai. Foreløpig program og omtale av sentrale temaer og foredragsholdere. Tidlig-ute-registrering med redusert deltakeravgift er nettopp åpnet. Reduserte priser for rask påmelding gjelder til 15. februar.

I arbeidet med programmet har medlemmer fra NVLs Distans-nettverk sikret nordisk relevans med tanke på temaer og foredragsholdere. Konferansen gjennomføres dels i plenum, dels i parallelle tematiske workshops der deltakerne får anledning til å utveksle erfaringer og synspunkter.