Nordisk Netværk for Voksnes Læring – NVL

Nyheder

Tilpasset opplæring for å få flere inn i arbeidslivet

28/03/2024

Norge

HK-dir publiserte en artikkel i forskersonen.no om en ny ordning for tilpasset opplæring som løsning for å bøte på arbeidskraftmangelen i Norge.

Förberedande utbildning (Hux) utreds i Finland

26/03/2024

Finland

Undervisnings- och kulturministeriet har inlett en utredning om funktionaliteten hos förberedande utbildning för examensutbildning, det vill säga Hux-utbildning.

Økt fleksibilitet i voksenutdanningen i Island

21/03/2024

Island

Arbeidslivets opplæringssenter (AO) i Island har vært en ledende institusjon i å analysere, evaluere og forbedre kompetansen i arbeidsstyrken.

Kommende events

Ressourcer

Inspiration för hållbar utveckling inom vuxenutbildningen

Inspirationshåndbogen

Hur kan man främja hållbar utveckling inom vuxenutbildning? Här finner du exempel. Bidra gärna också med ditt eget exempel. I inspirationsboken finns både teori forskning idéer och filosofi kring det pedagogiska angreppsättet för lärande och utbildning för hållbar utveckling. Du kan söka bland olika kategorier och FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling (SDGs).

Nordic Quality Compass

Nordic Quality Compass for Vurdering af Realkompetencer

Det nordiske kvalitetskompas er en værktøjskasse for politiske beslutningstagere og udviklere af validerings procedurer så vel som for praktikere (bedømmere, vejledere og koordinatorer), som arbejder med realkompetencevurdering. Redskaberne gør det muligt for dig at danne og at printe en udviklingsplan, mens du arbejder med den.