mar
23
2015

Faaborg-Midtfyn Kommune på Facebook

Posted 7 år 318 dage siden ago by Jørgen Grubbe
Jørgen Grubbe

 

Intro

Faaborg-Midtfyn valgte at lægge et dialogmøde om udviklingsstrategien, på Facebook. Det fik en god deltagelse, med i alt 65 borgere, 14 byrådsmedlemmer og 4 kommunikationsmedlemmer.
Det digitale borgermøde var et supplement til de fem andre borgermøder, der har været afholdt i forbindelse med udformningen af udviklingsstrategien.


Dldact vision

Dialogmødet, der lå i slutningen af en høringsperiode var det sidste møde i en række af traditionelle møder. Facebook-mødet skulle således afslutte høringen og samtidig give mulighed for at få en dialog med nogle af de borgere, der ikke plejer at komme til de traditionelle borgermøder.
Det digitale dialogmøde foregik på kommunens Facebookside, hvor man stadig kan gå ind at se, hvad og måske ikke mindst hvordan, der blev diskuteret.


Best practice

Der blev diskuteret emner som f.eks. skolelukning, den digitale infrastruktur, en bro til Als, utilstrækkelige busforbindelser, forslag om at lukke for hver anden gadelampe, adgangsveje til børnehaver og affaldssortering. Debatten indeholdt seriøse spørgsmål og svar. Borgerne henviste til egne erfaringer og holdninger samt linkede til undersøgelser og rappporter. Flere forholdt sig også til den politiske proces - bl.a omkring høringsfrister - og tid til politiske drøftelser. Andre bragte landspolitiske debatter ind på det lokale plan - som forslag om selv at tage initiativ til et asylcenter eller at arbejde på at gøre færgerne til småøerne statsejede.


What to learn from/transfer

Faaborg-Midtfyn Kommunes officielle Facebookside har to formål: 
  1. ”Væggen” er et digitalt mødested, hvor brugerne på en nem og uformel måde kan komme i dialog med hinanden og kommunen, om emner, der vedrører Faaborg-Midtfyn Kommune.
  2. På websitet kan man også finde aktuelle servicemeddelelser fra Faaborg-Midtfyn Kommune, desuden findes en lang række muligheder for digital selvbetjening.


Links:

Faaborg-Midtfyn Kommune 
 Kommentarer