mar
23
2015

Udkantskommune i succesfuldt samarbejde med lokalråd, erhvervsråd, borgere og studerende.

Posted 7 år 318 dage siden ago by Jørgen Grubbe
Jørgen Grubbe

 

Intro

Haarby er en by med 2.460 indbyggere i det vestlige Fyn. Haarby ligger i Udkants-Danmark med de problemer, der følger med i udkantsområderne, som f.eks.: affolkning, jobmangel, øget gennemsnitsalder, og at de unge og de mest ressourcestærke voksne søger væk.
Udkanstsamfundene har svært ved at skabe vækst og udvikling og tiltrække nye borgere, derfor valgte Haarby lokalråd, i 2013, at arbejde med et projekt, ”Projekt 48 timer”, hvor Haarbyborgerne og 56 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt at deltage med idéer til byfornyelse af byens hovedgade.


Dldact vision

Den store opbakning til projektet skabte grobund og fundament for en videre udvikling af Haarbyområdet. En udvikling, der har sat turbo på i forbindelse med årets budgetaftale, hvor vi i Byrådet bl.a. har sat penge af til at bygge en ny hal for samt renovere svømmehallen.


Best practice

Samarbejdet med de mange interessenter er et godt og inspirerende eksempel på, hvordan der kan skabes vækst og udvikling i et lokalområde.


What to learn

Målt på engagement og idérigdom fra både de studerende og fra haarbygenserneer projektet en stor succes, siger borgmester Finn Brunse, der samtidig fremhæver, hvad et meget aktivt lokalråd, erhvervsliv, borgere, studerende og en kommune kan gøre i fællesskab.


Link

Video om projekt 48 timer
På denne webside kan man se en lille film om projektet/byfornyelse:

Kommentarer