– Meidän on uudistettava osaamisajatteluamme!

Näin totesi Norjan osaamis- ja integraatioministeri Jan Tore Sanner avatessaan ensimmäisen seitsemästä alueellisesta tilaisuudesta, joissa käsitellään digitalisaatiota ja työelämän osaamistarpeita.

 
Osaamis- ja integraatioministeri Jan Tore Sanner avasi ensimmäisen seitsemästä keskustelutilaisuudesta 23. elokuuta Gjøvikissä sijaitsevassa ammattioppilaitoksessa. Osaamis- ja integraatioministeri Jan Tore Sanner avasi ensimmäisen seitsemästä keskustelutilaisuudesta 23. elokuuta Gjøvikissä sijaitsevassa ammattioppilaitoksessa.

Tänä syksynä Sanner kiertää Norjaa osaamiskiertueellaan, jonka tavoitteena on kuunnella paikallisten toimijoiden ajatuksia tulevan osaamisuudistuksen valmistelusta. 

Tapaamisia järjestetään seuraavilla paikkakunnilla: Gjøvik, Mo i Rana, Stavanger, Kristiansand, Tromsø, Bergen ja Trondheim.

Tarkoituksena on tarjota poliittiselle johdolle mahdollisuus tavata yrittäjiä, päättäjiä, koulutuksen tarjoajia, aluehallinnon ja työelämäosapuolten edustajia ja muita paikallisia tahoja.

Heiltä poliitikot voivat saada hyviä neuvoja siitä, miten hallitus ja muut osaamispolitiikan toimijat pystyvät takaamaan, että työntekijät saavat työelämässä tarvitsemansa osaamisen niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Uudistuksesta on tekeillä suurkäräjäilmoitus keväälle 2020, mutta toimenpiteitä ja uutta politiikkaa kehitetään jatkuvasti.