377 uutta ammattikorkeakoulutusta valmiina luomaan kysyttyä osaamista

Yhteensä 20 552 opiskelijaa aloittaa 377 uudessa koulutusohjelmassa ja tuo lähivuosina osaamista työelämän tarpeisiin. Aloituspaikkoja on 4000 enemmän kuin viime vuonna.

 

Ruotsin ammattikorkeakouluviraston (Myndigheten för yrkeshögskolan) tehtävänä on tuottaa työelämälle sen tarvitsemaa osaamista. - Tämä tarkoittaa, että työelämä saa monien eri alojen räätälöityä osaamista, sanoo Jill Thenander, viraston koulutusasioiden osaston päällikkö.

Eniten koulutuspaikkoja myönnetään tekniikan ja tuotannon koulutusalalle (3896 paikkaa),  talouden, hallinnon ja myynnin alalle (3556 paikkaa) sekä tietotekniikka-alalle (3422 paikkaa). Esimerkkejä ammateista, joihin kouluttautumiseen on nyt ensimmäistä kertaa myönnetty ammatti-
korkeakoulutuspaikkoja, ovat lennonopettaja, helikopterilentäjä, katsastusteknikko sekä energia-asiantuntija. Ammattikorkeakouluvirasto otti vastaan kaikkiaan 1186 hakemusta ammattikorkeakoulutuksen järjestämisestä. Varojensa puitteissa virasto pystyi myöntämään luvan 31 %:lle hakijoista. 

Lisää aiheesta (ruotsiksi) viraston sivuilla.