AMU-työvoimakoulutukset mainettaan parempia

 

Ajatushautomo DEA:n tuoreen tutkimuksen mukaan teknologian kehitys ja kansainvälistyminen edellyttävät työvoimalta sopeutumista – etenkin niiltä, joilla on alhainen koulutustaso. Aikuisten täydennyskoulutus on poliittinen työkalu, jonka tehtävänä on varmistaa työvoiman joustavuus ja ajantasainen osaaminen. DEA:n raportista käy ilmi muun muassa, että lyhyet AMU-työmarkkinakoulutukset ovat työnantajien eniten suosima täydennyskoulutusmuoto. AMU-koulutus myös parantaa tuottavuutta ja on melko edullinen ja hyvä täydennyskoulutusmahdollisuus. Näin ollen AMU-järjestelmä täyttää yhden tärkeimmistä tavoitteistaan, eli luo työnantajille ja työntekijöille oikeanlaiset taloudelliset edellytykset täydennyskoulutukseen osallistumiseen. Näin ne voivat varmistaa, että työvoimalla on sopiva osaamistaso. 

Tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että täydennyskoulusta voitaisiin potentiaalisesti lisätä huomattavasti, ja että sen merkityksestä yrityksille, yksilöille ja yhteiskunnalle tarvitaan lisää tietoa.

Lähiaikoina DEA aikoo tarkastella lähemmin muun muassa aikuiskoulutuksen, osaamisen kehittymisen ja sosiaalisen liikkuvuuden välisiä yhteyksiä.

Lataa tutkimus (tanskaksi) täältä

Lisää aiheesta (tanskaksi)