Aikuiset haluavat lisää tietoa

 

Ajankohtainen kestävän kehityksen symposiumi Islannissa käsittelee aikuisille suunnattua kestävän kehityksen koulutusta.

Unescon maailmanlaajuinen GAP-toimintaohjelma lanseerattiin Japanissa marraskuussa 2014, ja vuodesta 2016 alkaen YK:n seitsemäntoista kestävän kehityksen tavoitteen on määrä toimia yhteisenä maailmanlaajuisena yhteiskuntakehityksen työsuunnitelmana. Koulutus ja osaaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä osa-alueita näissä suunnitelmissa.

Vuonna 2014 Pohjoismaiden ministerineuvosto oli mukana järjestämässä kestävän kehityksen osaamiseen liittyvää pilottihanketta, johon osallistui 19 aikuiskasvattajaa Pohjoismaista. Nyt hanke on saatu päätökseen ja arvioitu. Mitä seuraavaksi sitten tapahtuu? Islannissa järjestetään 9 lokakuuta symposiumi, jonka taustana ovat Unescon toimintaohjelma, YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja pilottihankkeen arviointi. Mitä me Pohjolassa voimme oppia toisiltamme? Missä voimme tulla hyviksi yhdessä? Entä miltä kuulostaisi pohjoismainen koulutuksen toimintaohjelma? 

Lue lisää