Ajan tasalla? Osaamisen kehitys työelämässä

Islantilainen koulutuskeskus FA (Fræðslumiðstöð atvinnulífsins, työelämän koulutuskeskus) ja Islannin NVL järjestivät taannoin vuosikokouksen yllä olevalla otsikolla. Tilaisuuden painopiste oli työelämän osaamistarpeissa ja erilaisissa osaamisen kehittämistavoissa.

 

Kokouksen pääpuhuja oli Ida Thomson, joka esitteli NVL:n raportin osaamisen kehittämisestä työelämässä. Raportin laati verkosto, jonka tehtäväalana on osaaminen työelämässä ja työelämää varten. Tällä kertaa vuosikokous järjestettiin ensimmäistä kertaa verkossa. Noin sata osallistujaa seurasi kokousta Facebookissa, osallistui keskusteluun sekä lähetti kysymyksiä ja kommentteja chatissa.

– Joudumme kohtaamaan haasteita, joita neljäs teollinen vallankumous eli Teollisuus 4.0 tuo mukanaan ja jotka vaikuttavat työelämään voimakkaammin Covid-19:n aikana. Tiedämme, että jotkut ammatit muuttuvat ja aivan uusia ammatteja syntyy, FA:n johtaja Sveinn Aðalsteinsson totesi avauspuheessaan.

– Aikuisten oppiminen on koulutusjärjestelmän viides pylväs, ja siinä päärooli on FA-koulutuskeskuksella sekä eri puolilla maata sijaitsevilla elinikäisen oppimisen keskuksilla. Tilanne koettelee kovimmin kohderyhmäämme, ja viranomaisten on myönnettävä lisää varoja kohderyhmän tarpeisiin, sanoi FA:n hallituksen puheenjohtaja Karl Rúnar Þórsson.

Täältä löydät videoesityksiä vuosikokouksesta