Årets nettlærer og årets nettstudent er kåret!

 
Årets nettlærer og årets nettstudent med juryens leder Ingeborg Bø
Årets nettlærer og årets nettstudent med juryens leder Ingeborg Bø

Prisene ble tirsdag ettermiddag delt ut på FuNKon14, årskonferansen til Fleksibel utdanning Norge.

Årets nettstudent er Frida Siegrist Oliver fra Stavanger, student ved Akademiet Nettstudier

Hun er en 16 år gammel talentfull bratsjspiller som tar musikkutdannelse ved Barratt Dues Unge Talenter. Allerede etter jul i 9.klasse byttet hun til hjemmeundervisning pga mye reisevirksomhet og startet da med å ta fag hos Akademiet Nettstudier. Nå bor hun på hybel i Oslo og er i full gang med å gjennomføre videregående skole som nettstudent og tar flere eksamener hvert semester med gode resultater. I følge Akademiet Nettstudier er hun nå påmeldt 9 fag. Hun er en aktiv, målrettet og strukturert student som utnytter tiden og studiemateriellet. Hun benytter seg av fleksibiliteten i nettundervisning ved for eksempel å nytte reisetid til å studere.

Frida er et stjerneeksempel på hvorfor nettundervisning er viktig, og hun er en inspirasjon for oss alle.

Årets nettlærer 2014 er Arne Heimestøl bosatt i Hedalen

Han er lærer og undervisningsinspektør ved Globalskolen og nettredaktør for Heddalen.no.

I 1998 var han med å starte Globalskolen med 15 elever. Nå har skolen vokst til 1700 elever som er bosatt i 102 forskjellige land

Han står også bak nettressursen «Norsksidene» som er blitt en uvurderlig kilde til kunnskap for svært mange elever og lærere, ikke bare tilknyttet Globalskolen, men i hele Norge. Norsksidene er åpne for alle, og gjennomsnittlig har de ca. 5000 besøkende pr. dag.

Han sørger for å holde sidene oppdatert ved å samarbeide tett med Språkrådet, Norsk Nettskole og Høgskolen i Volda og gjennom tilbakemeldinger fra lærere og elever fra hele verden. Han er et lysende eksempel på hvordan deling og tilrettelegging av kunnskap kan gjøres.

Vi gratulerer med prisene!