Avalak holder seminar for studerende i Danmark

Organisationen for Grønlandske Studerende i Danmark – Avalak holdte forårsseminaret ”Udlandsrejse og Praktik” fra den 12.-14. april i Horsens, Danmark omkring uddannelse i Grønland og USA.

 

53 studerende fra rundt omkring i Danmark deltog i weekendseminaret, med foredrag og workshop om de studerendes muligheder for praktik og udlandsrejser.
 Der blev holdt foredrag med Travis Sevy fra den amerikanske ambassade, om mulighederne i USA og opfordring til at tage en uddannelse. Ligeledes var der foredrag af Air Greenland og Royal Greenland om praktik, opgaver og selskabets arbejde.
 Til workshoppet blev der stillet spørgsmål om, hvorfor det er vigtigt for Grønland og hvorfor man skal studere i USA om de forskellige opstillede emner, som er: Mineindustri, turisme, handel og samfundsvidenskab. Formålet var at identificere et fokusområde blandt forskellige studier og emner, som Avalak og Den Amerikanske Ambassade kan arbejde for at gøre det nemmere for Grønlandske studerende at tage til USA for at studere det valgte emne.
 En spørgeskemaundersøgelse har endvidere vist at seminaret var en succes med tilfredse deltagere. 
Minik Hansen
 E-post: mh(ät)suliplus.gl