Bornholmin Folkemødet-politiikkatapahtuma vahvistaa demokratiaa

12. - 15. kesäkuuta järjestetty vuoden 2014 Folkemødet oli suuri menestys. Aiemmin tapahtumalla on ollut vain poliitikoille ja lobbaajille suunnatun juhlan maine, mutta nykyisin ihmiset pitävät tutkimusten mukaan Folkmødetiä juhlavana, kansanomaisena ja demokraattisena tapahtumana. Yli puolet väestöstä on sitä mieltä, että tapahtuma edistää poliitikkojen ja väestön välistä vuoropuhelua ja vahvistaa siten demokratiaa.

 
Bornholmin Folkemødet-politiikkatapahtuma vahvistaa demokratiaa Thomas Glahn/norden.org

Nelipäiväiseen tapahtumaan osallistui yli 90 000 henkilöä ja sen puitteissa järjestettiin yli 2000 erillistä keskustelua ja muuta ohjelmanumeroa. Monissa keskusteluissa käsiteltiin laajalti eri aiheita, niiden joukossa myös NVL-verkoston toimenkuvaan kuuluvia aihealueita. Keskustelunaiheisiin kuuluivat muun muassa innovaatio, osaamisen kehittäminen, reuna-alueiden kehittäminen ja saariyhteisöt. 

NVL osallistui tapahtumaan järjestämällä Pohjoismaiden teltassa suositun keskustelupaneelin, jonka aiheena oli aikuisten oppimisen saariyhteistyö. Tapahtumaan osallistui myös useita muita aikuisten oppimisen alan toimijoita, kuten Tanskan vapaan sivistystyön kattojärjestö Dansk Folkeoplysnings Samråd,  koulutuksen arviointilaitos EVA, tutkimuslaitos KORA sekä kansanopistoalan järjestöjä. 

Lisätietoa Folkemødet-tapahtumasta (tanskaksi)  tapahtuman virallisella verkkosivulla.