Camilla Lindberg

Finlandredaktör

 

Jag har en brokig bakgrund i både medievärlden och utbildningsbranschen. Min första karriär hade jag som lärare i den finländska grundskolan.

Efter ett decennium där så sadlade jag helt om och började arbeta som ansvarig kulturredaktör för en regiontidning i södra Finland. Skrivandet är mitt allt. Det är vad jag helst gör om jag får välja.

Jag har också skrivit tre platsbiografier tillsammans med min man som är fotograf. Två av dem handlar om öar. Det ledde till att vi helt överraskande fick vara med och starta upp spännande kultur- och utbildningsprojekt i den grekiska övärlden.

Just nu arbetar jag som lärare i en svenskspråkig folkhögskola i södra Finland. Där är jag med och bygger upp en helt ny plattform för kommunikation i alla dess kreativa former.

Jag gillar förändringar och är intresserad av framtidens utbildningar. Jag skriver regelbundet för olika forum inom kultur- och utbildningsbranschen. Jag är också redaktör för den nordiska kulturtidskriften Horisont.

Som finlandssvensk och tillhörande en språkminoritet i Finland, värdesätter jag nordiska sammanhang där mitt älskade språk plötsligt framträder i sin fulla potential och storlek.

Läs Camillas artiklar i DialogWeb