Delingsdugnad – digitale kurs og verktøy for permitterte

NHO lanserte 13. mai 2020 et nettsted for deling av digitale kurs og verktøy for permitterte. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim fra Kunnskapsdepartementet (KD) deltok ved lanseringen.

 
Foto: Pexels.com Foto: Pexels.com

Administrerende direktør Ole Erik Almlid, i arbeidsgiverorganisasjonen NHO, understreket i sitt åpningsinnlegg at Norges bedrifter og arbeidstakere er landets viktigste ressurs. – At bedriftene nå deler sine kurs og verktøy for alle permitterte, uansett bransje, et et viktig bidrag til den omstilling og kompetanseheving vi nå trenger, sa han.

Ildsjelen bak initiativet

Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor ble presentert som en av ildsjelene bak denne dugnaden. – Initiativet er utviklet i samarbeid med de tillitsvalgte i Telenor. Det begynte for omkring et år siden med 40-timers kurs i digitale ferdigheter. Da koronakrisen inntraff, tenkte jeg at dette er noe som flere må få glede av. Jeg kontaktet flere store norske bedrifter og er glad for responsen, sa Brekke.

Faktaboks - mer om den Nordiske modellen
 

Hva er den nordiske modellen?

Derfor virker den nordiske modellen

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ashei m åpnet delingsdugnaden 13. mai

Delingsdugnaden ble erklært for offisielt åpnet av statsråd Henrik Asheim i KD. – Helt siden koronakrisen startet har vi sett den evnen vi har i Norge til å stå sammen. Vi skal nå sammen bidra i en dugnad for å komme tilbake til normale tider. I tillegg skal vi utvikle nye ideer og skape nye arbeidsplasser. Behovet for livslang læring og kompetanseheving var stort før krisen og har blitt enda større nå, sa Asheim.

Bedrifter som deltar i delingsdugnaden

Blant bedriftene som allerede har bidratt med å dele egne kurs og verktøy er DNB, Telenor, Norgesgruppen, Posten, ManpowerGroup og Skanska Norge Digital Norway. Her er mer informasjon.

Treparts samarbeid mot et felles mål

Dette er ett av mange eksempler fra de nordiske land, på betydningen av trepartssamarbeid, der både arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner og myndighetene bidrar mot et felles mål om kompetanseheving i og for arbeidslivet.