Digital vecka på biblioteket

 

För fjärde året bjuder Leksands bibliotek in till information och fördjupning kring hur datorer kan användas. Aldrig förr har så många människor varit så upptagna med datorer och internet som nu. Runt om i Europa och även på biblioteket i Leksand  pågår en digital vecka. I Leksand är det fjärde året i rad som biblioteketet och studieförbund samlas kring hur datorerna kan användas.

– Syftet är att få fler delaktiga och att få fler att våga gå ut på nätet, säger bibliotekarie Linda Sävhammar som ser det som demokratiskt viktigt att bibioteket kan hjälpa allmänheten att kommunicera och hitta i den digitala världen.

En av årets programpunkter var för nyanlända som fick en genomgång av olika sökvertyg och program. Datorn som hjälpmedel vid släktforskning och hur man bör jobba med att säkra sina lösenord och konton har också stått på programmet. På biblioteket finns ambitionen att hjälpa allmänheten med datorfrågor.

– Det är en demokratisk rättighet att alla ska kunna vara med i den digitala kommunikationen, säger Linda Sävhammar.

Biblioteken och vuxenutbildningens roll i den digitala vardagen är också ett tema på seminariet Digitala medborgare, som Nordplus-projektet Inkludera Flera och NVL ordnar i Köpenhamn 20 maj 2015. Läs mer om programmet och anmäl dig här.

Läs mer om den digitala biblioteksveckan

Källa: SVT