EPEAs 11. konference I Dublin, Irland

 

De nordiske deltagere kunne vælge mellem 30 workshops, 1 forskerforum, 12 plakatudstillinger, 2 foto udstillinger og morgenyoga foruden det tætpakkede program, der både bød på faglighed og kultur.
Af de mange hovedtalere vakte især Erwin James opmærksomhed. Erwin James var tidligere indsat med en livstidsdom. På trods af en barsk barndom kom han takket være en opmuntrende psykolog i gang med undervisning i fængsel. Erwin James skrev et indlæg til en konkurrence i The Guardian og blev hurtigt fast redaktør. Konferencedeltagerne fik en gribende historie fra et ærligt menneske, der gennem fængselsundervisning nåede til anerkendelse og frihed.
Som noget nyt var der op til konferencen etableret et forskerforum med deltagelse af 8 forskere. Nordmanden Terje Manger styrede forummet med humor og glæde. De fleste præsentationer kan hentes fra EPEAs hjemmeside.
Som ved alle tidligere EPEA konferencer skulle deltagerne rystes sammen på en kulturel tur. Turen startede med besøg på Glencree Center for Peace and Reconcilliation. Centeret, der blev grundlagt i 1974, skal skabe forsoning mellem Nord- og Sydirland gennem ikke-vold. Turen fortsatte til Glendalough National Park, der er Irlands kulturelle vugge. Deltagerne blev til sidst kørt til Johnny the Fox restauranten, hvor der blev serveret Irsk mad, Irsk live musik og dans.
Konference sluttede til tonerne af konferencens temasang. Lærer Paula Jones havde komponeret sangen ”Learning for Liberation” og de Irske deltagere opførte sangen live for 180 syngende, dansene og tilfredse konference deltagere.
Sangen, samt udsnit af konferencen, er tilgængelig på EPEAs hjemmeside, www.epea.org