EQM-sertifiointijärjestelmää päivitettiin Islannissa

EQM on lyhenne sanoista European Quality Mark. Kyseessä on alun perin kahdeksan Euroopan maan kehittämä laadunvarmistusjärjestelmä.

 
EQM+ EQM+

EQM on lyhenne sanoista European Quality Mark. Kyseessä on alun perin kahdeksan Euroopan maan kehittämä laadunvarmistusjärjestelmä.

– Aikuiskoulutuskeskus Fræðslumiðstöð atvinnulífsins vastaa Islannissa EQM-sertifioinnista. EQM on läpinäkyvä arviointiprosessi, jonka avulla koulutuksen tarjoajat voivat saada tunnustettuihin laatustandardeihin perustuvan arvion toiminnastaan. Islannissa sertifiointia on kehitetty pidemmälle, ¬ja koulutusta koskevien standardien lisäksi käytössä on myös ohjaus- ja validointistandardit, kertoo laatutiimin johtaja Bjorn Gardarsson. Sertifiointimerkintä EQM+ tarkoittaa, että organisaatio on sertifioitu myös ohjauksen ja aiemmin hankitun osaamisen validoinnin osalta.

Formaalin koulutusjärjestelmän ulkopuolisiin koulutuksen tarjoajiin kohdistuu yhä enemmän vaatimuksia oppimistuloksiin ja yhteisiin laatustandardeihin liittyen. Sertifikaatti on suunniteltu vastaamaan näihin vaatimuksiin. Islantilaisille aikuiskoulutuskeskuksille EQM-sertifiointi voi toimia askeleena kohti vuoden 2010 aikuiskoulutuslaissa mainittua opetusviranomaisen tekemää akkreditointia

Lisätietoa EQM:sta

Lisätietoa alkuperäisestä EQM-hankkeesta (norjaksi) (pdf)