Etäopinnot luovat mahdollisuuksia syrjäseuduilla

Etäopetuskeskus Fjarlestrardepilin perustettiin noin kolme vuotta sitten Färsaarten eteläisimmällä saarella Suðuroyllä sijaitsevaan Váguriin.

 
Siitä asti keskuksen tarjoamiin erilaisiin koulutusmahdollisuuksiin on tarttunut kasvava joukko ihmisiä. 4. helmikuuta 2016 keskuksessa kokoontui ensimmäistä kertaa sen historiassa peräti 21 opiskelijasta koostuva ryhmä aloittamaan kasvatusalan ammatilliseen korkeakoulututkintoon (pædagog) johtavan koulutuksen.
Ryhmän 21 opiskelijaa eivät ole kaikki Suðuroystä, vaan mukana on osallistujia eri puolilta Färsaaria. Ryhmäläiset kokoontuivat etäopiskelukeskukseen osallistumaa intensiiviselle johdatusjaksolle, mutta jatkossa he osallistuvat etäopetukseen joka maanantaina ja joka viides viikonloppu. Mainion järjestelyn etuna on, että opiskelijat voivat jäädä asumaan Suðuroyssa tai muualla Färsaarilla sijaitsevaan kotiinsa koko opiskeluajaksi. Etäopetuskeskuksessa on hyvät välineet ja tilat sekä verkko-opetukseen että ryhmäopetukseen. Näin ollen opiskelijat saavat kokea kuuluvansa opiskeluyhteisöön ja hyötyvät opinto-ohjauksen sekä ryhmän antamasta tuesta. Koulutusohjelma tarjoaa tärkeän mahdollisuuden monille aikuisille, jotka eivät halua muuttaa pois perheensä luota suorittaakseen korkeakoulututkinnon.
Lisää etäopetuskeskuksesta (fäärin kielellä)