Folkehøjskole i Island modtager anerkendelse af Uddannelsesdirektoratet for første gang

Folkehøjskolen i Flateyri er blevet del af det islandske uddannelsessystem, en længe ventet milepæl for højskoler i Island generelt

 
 Folkehøjskole i Island modtager anerkendelse af Uddannelsesdirektoratet for første gang Foto: højskolens hjemmeside.

Folkehøjskolen i Flateyri har nu officielt modtaget anerkendelse af Uddannelsesdirektoratet. Det er første gang en folkehøjskole modtager denne form for anerkendelse på Island.

- Anerkendelsen betyder, at skolen er kommet for at blive. Folkehøjskolen i Flateyri og folkehøjskoler generelt er nu blevet en permanent del af det islandske uddannelsessystem efter årtiers kamp og forsøg på at etablere folkehøjskoler i dette land på en tilsvarende måde som i vores nabolande. Dette er en længe ventet milepæl i skolens historie, samt en bekræftelse på det gode arbejde, der er blevet udført de sidste tre år siden skolens oprettelse, siger Runólfur Ágústsson, bestyrelsesformand for Folkehøjskolen.

Anerkendelsen inkluderer bekræftelse af, at skolens aktiviteter opfylder kravene i den nye lov om folkehøjskoler. Emner der evalueres og bekræftes, er blandt andet skolens drift, læseplan, økonomi, internt evalueringssystem og arbejdsfaciliteter.

- Det er en stor fornøjelse for os medarbejdere, de studerende og beboerne i Flateyri at skolen modtager denne anerkendelse" siger Ingibjörg Guðmundsdóttir, rektor for Folkehøjskolen i Flateyri. Nu kan Ministeriet for Uddannelse, Videnskab og Kultur indgå en permanent aftale med os, da anerkendelsen er en forudsætning for en sådan aftale i henhold til loven om folkehøjskoler.

Folkehøjskolen har 30 elever. Optagelse af studerende til næste skoleår er allerede startet, og skolens mål er at optage op til 40 studerende i efteråret.

Højskolens hjemmeside.