Genåbning af uddannelser og skoler påbegyndes i Danmark

For alle uddannelser og skoler gælder, at man skal følge sundhedsmæssige anbefalinger og restriktioner, hvilket stiller en del krav til nye organiseringsformer og læringsarenaer og undervisningsformer.

 
Foto: Pexels.com Foto: Pexels.com

I Danmark er fase 2 og dele af fase 3 i genåbningen fremrykket. Det betyder bl.a.

  • At højskolerne kan genåbne fra d.27.maj.
  • at højskoler arbejder på højtryk for at åbne, og at man kan tilmelde sig sommerkurser.
  • At efterskoler og frie fagskoler kan åbne d.18 maj med særlige sundhedsmæssige restriktioner. Læs mere her (pdf).
  • At på voksen- og efteruddannelsesområdet genåbnes flere institutioner d.27. maj. Genåbningen gælder for både ledige og beskæftigede. FGU (forberedende grunduddannelse) -institutioner, udbydere af STU (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse), offentlige gymnasier, udbydere af erhvervsuddannelser, AMU og uddannelser efter institutionsloven, private gymnasier, voksenuddannelsescentre – herunder driftsoverenskomstparter, TAMU samt udbydere af specialundervisning for voksne.
  • At offentlig forskning, som kræver fysisk tilstedeværelse åbnes. Samtidig vil de videregående uddannelser igen kunne afvikle mundtlige eksamener fysisk samt undervisningsaktiviteter, der kræver fysisk fremmøde. Læs mere her.

For alle gælder, at man skal følge sundhedsmæssige anbefalinger og restriktioner, hvilket stiller en del krav til nye organiseringsformer og læringsarenaer og undervisningsformer.

Tips til det virtuelle værtsskab

Der arbejdes i de fleste uddannelsesinstitutioner med konvertering af fysiske aktiviteter til onlineaktiviteter og der udgives forskellige artikler og pjecer med gode ideer. Her gode ideer fra Foreningen for Danske Højskoler: ”Tips til det gode virtuelle værtsskab” af Helle Solvang. Didaktiske og praktiske overvejelser for den virtuelle vært før, under og efter virtuelle møder.