Generelle kompetencer revideret

Arbejdslivets oplæringscenter i Island har foretaget ændringer af Generelle kompetencer. Kendskab til anvendelse af informationsteknologi er tilføjet, og sikkerhedsbevidsthed er blevet fjernet.

 
Foto: John Schnobrich Foto: John Schnobrich

I lyset af den stigende anvendelse af informationsteknologi og efterspørgslen efter digitale færdigheder på arbejdsmarkedet er kompetencen kendskab til anvendelse af informationsteknologi blevet tilføjet til Generelle kompetencer. Samtidig er sikkerhedsbevidsthed blevet fjernet, fordi denne kompetence ikke i tilstrækkelig grad gælder for alle job på arbejdsmarkedet. Sikkerhedsbevidsthed vil fortsat være til stede som valg i kompetenceanalyserne af de job, hvor det er relevant.

Generelle kompetencer er en del af alle jobprofiler og nye jobrelaterede studieplaner, der offentliggøres af Arbejdslivets oplæringscenter. Vurderingslister og tilhørende dokumenter for validering af generelle kompetencer er også blevet opdateret.

Som følge af udviklingen i kompetencebehovene på arbejdsmarkedet er der også planlagt en grundig gennemgang af alle andre aspekter af Generelle kompetencer. Gennemgangen forventes afsluttet i løbet af året.

Nyheden er fra Arbejdslivets oplæringscenter.