Grønland bygger arktisk uddannelsesbro

Universiteter fra den arktiske region holdt uddannelsesmesse for alle atleter, der deltog i Arctic Winter Games 2014 i Alaska

 

I marts drog mere end 200 grønlændere til Fairbanks i Alaska for at deltage i Arctic Winter Games 2014 (AWG). Deriblandt grønlandske atleter, den grønlandske uddannelsesminister Nick Nielsen og repræsentanter fra kommuner, Selvstyret og universitetet i Nuuk.

Selvom sport var i centrum under AWG, blev der også bygget bro mellem landene i den arktiske region. Helt konkret kom det til udtryk 19. marts, hvor alle 2.000 atleter var inviteret til en fælles uddannelsesmesse, hvor en repræsentant fra universitetet i Nuuk bl.a. var tilstede. Uddannelsesmessen, der er den første af sin art, var arrangeret af University of Alaska Fairbanks (UAF) og Uarctic. Sidstnævnte er et netværk af universiteter, forskningscentre og relevante organisationer, der alle er placeret i den arktiske region. Målet med netværket er at udveksle viden og erfaringer. Repræsenterede lande i Uarctic er Canada, Grønland, Finland, Island, Norge, Rusland, Sverige og USA. 

Næste AWG bliver holdt i Grønland i 2016.

Læs mere om Uarctic her: www.uarctic.org

af Anne Roenne, anneroenne(ät)gmail.com