Hallitus vahvistaa panostusta uraohjaukseen

Osaamisministeri Jan Tore Sanner avasi Tromssassa 23. tammikuuta Norjan elinikäisen osaamisen viraston, Kompetanse Norgen, uuden aluekonttorin. Tromssasta käsin toteutettava kansallisen tason panostus tuo hyvälaatuiset ja maksuttomat sähköiset uraohjauspalvelut koko Norjan väestön saataville.

 
Jan Tore Sanner og Gina Lund Jan Tore Sanner og Gina Lund

– Kestävän hyvinvointiyhteiskunnan rakentamiseen tarvitaan uudistunutta työelämää, jossa on tilaa kaikille ja jossa työntekijöillä on oikeanlaista osaamista. Siksi tieto, osaaminen ja kotouttaminen kuuluvat hallituksen tärkeimpiin painopistealueisiin, ja meidän on onnistuttava niissä kaikissa. Kokoamalla alan osaamista Kompetanse Norgeen ja koulutusvirastoon tuomme hyvälaatuiset, sähköiset ja maksuttomat uraohjauspalvelut ihmisten ulottuville koko maassa. Tromssasta tulee osaamis- ja kotouttamistyön voimakeskus, osaamisministeri Jan Tore Sanner sanoi.

Aluekonttorilla tulee olemaan tärkeä rooli uraohjauspalvelujen kehittämisessä ja vahvistamisessa, ja se saa tehtäväkseen muun muassa sähköisen uraohjauspalvelun toteuttamisen. Konttori tulee tekemään tiiviisti yhteistyötä uuden koulutusviraston kanssa.

Lähde: Kompetanse Norge