Hallitus valmistautuu kriisitilanteeseen

Hallitus valmistautuu kriisitilanteeseen ja esittelee uusia turvapaikanhakijoiden asumiseen ja koulunkäyntiin liittyviä toimenpiteitä

 

Hallituksen mielestä Ruotsilla on edessään yksi maan historian suurimmista humanitaarisista panostuksista. Siksi se on ilmoittanut uusista toimenpiteistä, joiden tarkoituksena on tarjota kaikille tulijoille katto pään päälle, koulunkäyntimahdollisuus lapsille ja asianmukaiset olosuhteet niille yksin saapuville lapsille ja nuorille, jotka ovat tulleet tai tulevat lähiaikoina Ruotsiin.

Hallituksen ehdotuksen mukaan kunnille alaikäisistä turvapaikanhakijoista maksettua korvausta korotetaan ja ruotsi toisena kielenä -opettajien koulutukseen suunnataan lisää varoja opettajien määrän lisäämiseksi. Hallitus haluaa myös antaa palkankorotuksen vaikeissa olosuhteissa toimivien koulujen opettajille ja lisätä haasteellisilla alueilla sijaitsevien koulujen saamaa valtion tukea. Lisäksi hallitus haluaa lisätä valtion vastuuta ja taata maahan vasta saapuneille oppilaille tasapuolisemman vastaanoton. Ruotsin lääninhallituksille annetaan tehtäväksi luetteloida kaikki väliaikaisina majoituspaikkoina käytettävät tilat nopealla aikataululla. Ruotsin maahanmuuttovirasto puolestaan saa tehtäväkseen järjestää tarvittaessa telttoja turvapaikanhakijoiden väliaikaisina majoitustiloina käytettäväksi.

Lisää aiheesta (ruotsiksi)