Hulinan hallitsija

 

Tänään tiedottaja sukkuloi Tampereella Sampolan tiloissa, missä kansalaisopistoväki on koolla Tammiseminaarissa. Hurme ohjaa osallistujia oikeisiin tiloihin, varmistaa, että työväenopiston salin mikrofoni on säädetty oikein ja päivittää reaaliaikaisesti seminaaritapahtumia sosiaaliseen mediaan.

Lauramaija Hurme

  • ikä: 26
  • kotipaikka: Helsinki
  • työ: Kansalaisopistojen liiton tiedottaja

Pienessä hulinassa helsinkiläinen Hurme viihtyykin.

− Olen iloinen, kun pääsin heti tositoimiin. Samalla näen, millaista porukkaa meidän kentällä toimii.

Kansalaisopistoja Hurme tuntee työstään Helsingin suomenkielisessä työväenopistossa. Viime syksyn hän järjesti opiston satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja viihtyi tehtävässään – koska siinäkin sai touhuta.

Kielitieteilijä innostui latinasta

Helsinginkadun Opistotalossa Lauramaija Hurmeelle avautui omaehtoisen oppimisen koko moninaisuus. Ennen muuta selvisi, että kansalaisopisto on paljon, paljon muutakin kuin kielikoulutusta ja kokkauskursseja.

− Innostuin itsekin opiskelemaan työväenopistossa latinaa, joka on aina kiehtonut, olenhan kielitieteilijä, suomen kielen maisteri sanoo.

Mutta on opiskelu tuonut mukanaan muutakin iloa.

− Toisin kuin yliopistossa, työväenopistossa ei päntätä tenttejä varten, ja kaikki ovat paikalla omasta vapaasta halustaan. Opiskelijat esimerkiksi tuovat tunnille kieleen liittyviä artikkeleita tai kertovat, miten ovat arjessaan törmänneet latinaan.

Työväenopiston latinistit ovat kaikenikäisiä ja monenlaisista taustoista. Se on rikkaus.

− Latinan opiskelu ei ole vain kieltä vaan myös kulttuuria. Eri-ikäiset opiskelijat myös tuovat ryhmään erilaisia näkökulmia, ryhmänsä nuorin kertoo.

Tviittaamalla oma ääni kuuluviin

Edunvalvojajärjestön tiedottaja pitää yhteyksiä ympäri maata toimiviin kansalaisopistoihin. Lauramaija Hurme toivoo pystyvänsä paneutumaan etenkin markkinointiin, jotta opistot tavoittavat yhä uusia yleisöjä ja näkyvät yhteiskunnassa vielä paremmin.

Sosiaalisessa mediassa on siihen paljon mahdollisuuksia, hän uskoo.

− Esimerkiksi Twitter on mieletön kanava osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja saada aikaan nopeasti vuorovaikutusta. Järjestöt voisivat poliitikkojen tapaan käyttää sitä brändäyksen välineenä ja yhteiskunnallisen keskustelun foorumina.

The post Hulinan hallitsija appeared first on Souli.