Intohimo, käytänteet ja kokeilut koulutuksessa – vastaus innovatiiviseen osaamisen kehittämiseen?

Bornholmin saarella sijaitsevassa Allingessa järjestetään 12. - 15. kesäkuuta 2014 politiikkaan keskittyvä Folkemødet-tapahtuma nyt jo neljättä kertaa. NVL järjestää Norden i Fokus -osastolla paneelikeskustelun, jonka teemana on saarten välinen yhteistyö aikuisten oppimisessa. Keskustelun osallistujat ovat kaikki mukana NVL:n saariyhteistyössä, johon kuuluvat Bornholmin, Gotlannin ja Ahvenanmaan saaret. Keskustelu järjestetään 14. kesäkuuta klo 10 – 11 Cirkuspladsenilla, Norden-teltassa, jonka numero on C17.

 
Intohimo, käytänteet ja kokeilut koulutuksessa – vastaus innovatiiviseen osaamisen kehittämiseen? Nikolaj Bock/norden.org

Keskustelun osallistujat:
Lars Goldschmidt, Dansk Industrin (Tanskan elinkeinoelämän keskusliitto) entinen johtaja 
Hans Jacob Binzer, ammatillinen korkeakoulu UCC:n Bornholmin-toimipisteen oppimateriaalikeskuksen johtaja
Christian Heide Pedersen,  taideoppilaitos Kunstakademiet designskole Bornholmin johtaja
Maria Marquard, NVL:n Tanskan koordinaattori 

Puheenjohtaja:

Bjørn Haslund-Gjerrid, "Uddannelse til alle" (koulutusta kaikille) -hankkeen johtaja, Bornholm.

Lisätietoa (tanskaksi) Folkemødetistä tapahtuman kotisivuilta ja aikuisten oppimisen saariyhteistyötä käsittelevästä keskustelutilaisuudesta täältä.

Lue lisää NVL:n ”Itämeren saarten yhteistyö” -verkostosta ja seuraa verkoston työtä (pohjoismaisilla kielillä) NVL:n kotisivuilta.

Verkosto on järjestänyt kaksi paikallista seminaaria. Ensimmäisessä niistä käsiteltiin innovaatioita, yrittäjyyttä ja oppimista, ja se järjestettiin syksyllä 2013 Bornholmissa. Toinen seminaari pidettiin Gotlannissa keväällä 2014, jolloin aiheena olivat digitaaliset oppimistilat. Viimeinen paikallinen seminaari järjestetään Ahvenanmaalla kesällä 2014. Saariyhteistyö päätetään syksyllä 2014 järjestettävällä yhteisellä konferenssilla, jonka aiheena on Itämeren saariyhteisöjen kehittäminen.