Island valgt til UNESCO-kommissionen

Kandidaturet blev støttet af de øvrige nordiske lande

 
 Island valgt til UNESCO-kommissionen Foto: Islands regering

Island blev valgt til bestyrelsen for FN's organisation for uddannelse, videnskab og kultur (UNESCO) med overvældende støtte ved organisationens generalkonference, som afholdtes i Paris i sidste uge.

De nordiske lande har i fællesskab lagt stor vægt på, at de nordiske lande har en plads i UNESCO's bestyrelse. Islands repræsentanter er i 4-års mandatperioden ansvarlige for koordinering og formidling af information om UNESCO-anliggender til de andre nordiske ministerier.

Fiskeri- og landbrugsminister Kristján Þór Júlíusson talte på konferencen på vegne af den islandske regering, da uddannelses- og kulturminister Lilja Dögg Alfreðsdóttir ikke var til stede.

I sin tale understregede ministeren vigtigheden af at reagere på COVID-19-pandemien og at fremme en mere lige adgang til teknologi og digitale løsninger. Han talte om de muligheder, uddannelse medfører, men påpegede også store udfordringer på dette område på grund af pandemien. Han opfordrede til en endnu stærkere indsats for ligestilling mellem kønnene og en bæredygtig udvikling.

Nyheder og billede er fra Islands regering: N1, N2.