Islannin presidentti Guðni Th. Jóhannesson jakoi vuoden 2017 työelämän koulutuspalkinnon

Työelämän koulutuspalkinto jaettiin 2. helmikuuta työelämän koulutuspäivänä.

 

Kunnianosoitus myönnetään yritykselle, joka on toiminut esimerkillisesti työntekijöiden kouluttamisen, kurssittamisen ja perehdyttämisen saralla.

Työelämän koulutuspäivää vietettiin neljättä kertaa vuonna 2017, ja päivän ohjelma oli omistettu islantilaiselle kieliteknologialle. Opetus- ja kulttuuriministeri piti tilaisuudessa puheen, jossa hän totesi muun muassa seuraavaa: "Jos islantilaisen kieliteknologian halutaan olevan kestävää 'kehittyneessä maailmassa', sen on vastattava nykyajan informaatio- ja viestintäteknologian asettamiin vaatimuksiin. Meidän ei tarvitse olla pessimistisiä, mutta kyseessä on vaativa tehtävä, josta suoriutumiseen tarvitaan koko kansakuntaa. Tehtävää ei ratkaista hyökkäämällä, vaan määrätietoisella työllä, johon kaikki osallistuvat. Islannin viranomaisilla on selkeä käsitys asiasta, ja islantilaisen kieliteknologian tukeminen on varmasti keskeinen edellytys hyvän tuloksen saamiseksi."

Vuoden 2017 työelämän koulutuspalkinto myönnettiin Alcoa Fjarðaál -yritykselle, ja Vuoden koulutusverso -kunnianosoituksen sai tiede- ja tutkimuskeskus Keilir.

Lisää aiheesta (islanniksi)