Kampagnen "Lad os komme i gang" er formelt lanceret

Islands regering opfordrer virksomheder, institutioner og kommuner til at ansætte arbejdsløse og tilbyder nu en tilstrækkelig støtte. Målet er at mindske arbejdsløsheden.

 
Katrín Jakobsdóttir, premierminister og Ásmundur Einar Daðason, social-og børneminister. mbl.is/Eggert Jóhannesson Katrín Jakobsdóttir, premierminister og Ásmundur Einar Daðason, social-og børneminister. mbl.is/Eggert Jóhannesson

Ásmundur Einar Daðason, social-og børneminister, har lanceret en kampagne under overskriften ”Lad os komme i gang”. Han præsenterede kampagnens indhold på et pressemøde sammen med premierminister Katrín Jakobsdóttir.

Målet med kampagnen er at skabe op til 7.000 midlertidige job i samarbejde med erhvervslivet, offentlige institutioner, kommuner og ngo'er. Det er planen at bruge 4,5-5 milliarder ISK på kampagnen.

- ”Vi introducerer betragtelige tiltag for både jobsøgende og erhvervslivet, der vil give en stærk effekt efter pandemien," siger Ásmundur Einar Daðason, social-og børneminister.

Regeringen betaler tilskud til nye medarbejdere

Kampagnen sigter mod at gøre det lettere for små og mellemstore virksomheder at ansætte medarbejdere. Virksomheder med færre end 70 ansatte kan ansætte jobsøgende, der har været ledige i 12 måneder eller mere, med markant støtte.

Hver ny medarbejder modtager op til 472.000 ISK i støtte om måneden plus et bidrag på 11,5% til pensionskassen i op til seks måneder. Virksomhederne kan ansætte så mange medarbejdere, de har brug for, op til et samlet antal medarbejdere på 70.

Ansættelsesperioden er seks måneder og løber fra april til december.

Kommunerne gives også tilladelse til at ansætte ledige, der har opbrugt deres ret til ydelser i arbejdsløshedsforsikringssystemet, i perioden fra 1. oktober til 31. december 2020.

Rekrutteringsbevillinger til alle virksomheder

Alle virksomheder uanset størrelse og slags kan også benytte særlige rekrutteringsbevillinger, der har til formål at gøre det lettere for arbejdsgivere at ansætte personale og dermed øge mulighederne for de ledige.

Med bevillingen kan arbejdsgiveren modtage fuld arbejdsløshedsunderstøttelse for hver ny medarbejder, der kommer fra en ledighedsperiode på mellem 30 dage og 6 måneder. Bevillingen er på ISK 307.430 pr. måned plus et bidrag på 11,5% til pensionskassen

Nyheden på mbl.is