Kampen mod ledighed får stor millionindsprøjtning

Antallet af ledige er historisk højt i Grønland. Derfor har Grønlands Landsstyre Naalakkersuisut fremlagt en række initiativer til en værdi af 174,2 millioner kroner. Målet er at skabe akutte arbejdspladser.

 
Jens-Erik Kirkegaard er Naalakkersuisoq (oversat fra Grønlandsk: minister) for Erhverv og Råstoffer. Hans departement har netop fået godkendt en række initiativer, hvor målet er at få ledige i arbejde. Naalakkersuisut.gl Jens-Erik Kirkegaard er Naalakkersuisoq (oversat fra Grønlandsk: minister) for Erhverv og Råstoffer. Hans departement har netop fået godkendt en række initiativer, hvor målet er at få ledige i arbejde.

I Grønland er der et presserende behov for at aktivere ledige. Derfor har Naalakkersuisut foreslået af fremrykke en række renoverings-, vedligeholds- og anlægsprojekter i 2014, hvilket Grønlands Landstings finansudvalg har godkendt. Helt præcis kommer det til at betyde, at Grønlands i alt fire kommuner deler de 174,2 millioner kroner.

Fordelingen af midlerne bliver dog modtaget med blandet støtte. Ud af de 174,2 millioner kroner modtager Nuuk kun 13 millioner kroner, selvom hovedstaden huser omkring 25 procent af alle landets arbejdsløse.

Læs mere om initiativet fra Naalakkersuisut