Kolme uutta artikkelia

 

Sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta on puhuttava

Vuonna 2006 kirjoitti 36-vuotiaan tv-tuottajan ja poliitikon Osku Pajamäen kirja Ahne sukupolvi nostatti suuren kohun etenkin hänen sosiaalidemokraattisten puoluetovereidensa keskuudessa. Pajamäki uskalsi näet väittää, että sotien aikana ja niiden jälkeen 1940-luvulla syntyneet suuret ikäluokat ovat haalineet itselleen hyvinvointia nuorempien sukupolvien kustannuksella. Viime vuonna Pajamäeltä ilmestyi samasta aiheesta uusi kirja.
Lue Clara Henriksdotterin kirjoittama Pajamäen haastattelu (ruotsiksi) osoitteessa www.dialogweb.net

Työttömille ilmainen matka - tuhat mahdollisuutta odottaa rajan toisella puolen

Ilmainen matka ja kuukauden majoitus oslolaisessa hostellissa kun etsit töitä. Tätä ruotsalainen Söderhamnin kunta tarjoaa nuorille työttömille kuntalaisille. "Jobbresan"-hanke toteutetaan yhteistyönä Nordjobbin kanssa, ja toistaiseksi yhdeksän kymmenestä osallistujasta on työllistynyt sen avulla.
Lue Marja Beckmanin ja Hilde Søraas Grønhovdin reportaasi ja nuorten  haastatteluja  (ruotsiksi ja norjaksi) osoitteessa www.dialogweb.net

Opettajaopiskelijat oppivat myös nettiopettajiksi

NVL-symposium Kautokeinossa syyskuussa 2012: Kolme ammattilaista Saamelaisen korkeakoulun opettajankoulutusohjelmasta kertoo innostavasti uudesta opettajankoulutuksesta, josta valmistuvat opettajat opettavat luokka-asteilla 5 - 10.
Lue Torhild Slåtton artikkeli (norjaksi) osoittessa www.dialogweb.net