Kotoutumiskurssi kansanopistossa – enemmän kuin pelkkää ruotsin kieltä

Kistan kansanopistossa maahanmuuttajien kotoutumiskurssi on täydessä vauhdissa. Sekä kurssin 17 osallistujan että opettajien mielestä kurssi on hyvin kehittävä, koska sillä ”oppii muutakin kuin pelkkää ruotsia”.

 
Kotoutumiskurssi kansanopistossa – enemmän kuin pelkkää ruotsin kieltä Magnus Fröderberg/norden.org

Kansanopistossa järjestettävä kotoutumiskurssi on Ruotsin kansansivistysneuvosto Folkbildningsrådetin ja työnvälitysviranomaisten totetuttama uusi yhteistyömuoto, jonka toimeksiantajana on hallitus. Kurssin on määrä kestää kuusi kuukautta kokopäiväopiskeluna, ja siihen sisältyy ruotsin kielen opiskelua sekä työhön valmentavia ja orientoivia opintoja. 

Folkbildningsrådetin tilastojen mukaan 657 Ruotsiin hiljattain saapunutta maahanmuuttajaa oli aloittanut kotoutumiskurssin maaliskuun loppuun mennessä. Näistä henkilöistä 17 opiskelee Kistan kansanopistossa Tukholmassa, ja heidän mielestään kurssi on erittäin antoisa.

 - Mielestämmme kotoutuskurssilaiset ovat mukava lisä kansanopistoomme. He haluavat jatkuvasti kehittyä ja kommunikoida opiston muun väen kanssa ja levittävät siten ympärilleen paljon iloa, sanoo Kistan kansanopistossa työskentelevä opettaja ja mentori Samuel Tesfay

Lisää aiheesta osoitteessa Folkbildning.se (ruotsiksi).