Koulutus antaa mahdollisuuksia

Uusilla toimilla pyritään vastaamaan työnhakijoiden tarpeisiin ja kannustetaan heitä hakeutumaan formaaliin koulutukseen parantaakseen työmarkkina-asemaansa.

 
Foto: Lubos Houska Foto: Lubos Houska

Islannin hallitus on päättänyt, että työttömät työnhakijat voivat jatkossa opiskella työttömyyskorvauksen turvin. Päätös on osa hallituksen ehdottamaa koulutus- ja työmarkkinapakettia, johon on päätetty käyttää 6,2 miljardia Islannin kruunua.

Rahoituksen ansiosta lähes 3000 vähintään puoli vuotta työttömänä ollutta työnhakijaa voi aloittaa opiskelun joko keväällä 2021, syksyllä 2021 tai keväällä 2022 ja saada työttömyyskorvausta ensimmäisen lukukauden ajan.

Noin puolet niistä työttömistä, joiden työttömyys on kestänyt ainakin puoli vuotta, on suorittanut ainoastaan peruskoulun. Rahoista yli 500 miljoonaa kruunua suunnataan toimenpiteisiin, joiden tarkoituksena on lisätä elinikäisen oppimisen keskuksissa opiskelevien aikuisopiskelijoiden määrää. Islannin työvoimaviranomaiset ja koulutusrahasto ovat mukana toimenpiteiden toteuttamisessa.