Kreative Island

Regeringen gennemfører foranstaltninger til fremme af de kreative industrier

 
Fra venstre: Industri- og innovationsminister Þórdís K.R. Gylfadóttir, Statsminister Katrín Jakobsdóttir, Uddannelses- og kulturminister Lilja Alfreðsdóttir, Direktør for Íslandsstofa Pétur Óskarsson, og Udenrigsminister Guðlaugur Þór Þórðarson. Foto er fra Íslandsstofa. Fra venstre: Industri- og innovationsminister Þórdís K.R. Gylfadóttir, Statsminister Katrín Jakobsdóttir, Uddannelses- og kulturminister Lilja Alfreðsdóttir, Direktør for Íslandsstofa Pétur Óskarsson, og Udenrigsminister Guðlaugur Þór Þórðarson. Foto er fra Íslandsstofa.

Statsministeriet, Uddannelses- og Kulturministeriet, Udenrigsministeriet, Industri- og Innovationsministeriet, Business Iceland (Íslandsstofa) og Center for kunst og kreative industrier annoncerede den 10. august en aftale om at fremme kreativ islandsk kunst i udlandet under arbejdstitlen Kreative Island.

Der oprettes et særligt marketingråd for Kreative Island, der rådgiver om projektet som helhed. Kunstakademiet flytter til nye lokaler, der etableres et forskningscenter for skabende kunst på Bifröst Universitet, Statistik Island vil offentliggøre kulturelle indikatorer, og der er indgået en aftale mellem regeringen og Kunstakademiet om filmstudier.

Det anslås, at projektets årlige budget vil udgøre 90 mio. ISK. Det samlede beløb over projektperioden bliver omkring 450 mio. ISK

Nyheden er fra Islands regering.