Luovaa käsityötä ja kestävää kehitystä

Nuorten yhteispohjoismainen käsityöleiri nostaa kestävät tuotantotavat keskiöön

 
Young Craft 2020 Young Craft 2020

Miksi käsityöleiri?

Nykyisin nuorille on tarjolla jalkapalloleirejä, partioleirejä, musiikkileirejä ja paljon muuta. Pohjoismaisten luovan alan järjestöjen muodostamassa The Nordic Art and Craft Federationissa olemme sitä mieltä, että nuorille tulee tarjota myös käsityöleirejä. Siksi järjestämme 1.– 5. heinäkuuta 2020 Young Craft -kesäleirin, joka on suunnattu 16– 22-vuotiaille pohjoismaisille nuorille. Odotamme jo leiriä innolla!

Kestävyys keskiössä

Luovissa käsitöissä on aivan erityistä potentiaalia suhteessa kestävän kehityksen tavoitteeseen 12, joka koskee vastuullista tuotantoa ja kuluttamista. Luovat käsityöläiset ovat vuosisatojen ajan korjanneet esineitä, luoneet kulutusta kestäviä tuotteita ja käyttäneet luovuuttaan luodessaan tarvitsemiaan esineitä käytettävissä olevista aineksista – myös kierrätetyistä materiaaleista. Haluamme tarjota pohjoismaisille nuorille mahdollisuuden jatkaa tätä hienoa ja monella tavoin kestävää perinnettä, josta on hyötyä niin heille itselleen kuin planeetallemme.

Lue lisää aiheesta

Kuulostaako sinulle tai jollekulle tutullesi sopivalta jutulta? Lue lisää Young Craft -leiristä Facebook-sivuiltamme tai ohjelmasta.