Med for at knytte kontakter

 

 

Alf Töyrä kommer fra Övertorneå i Nordsverige, hvor han arbejder som uddannelseschef på Utdanning Nord, en erhvervsskole med svenske, norske og finske elever.

Alf Töyrä er uddannelseschef på Utdanning Nord, en erhvervsskole for voksne, der ligger i Övertorneå i Nordsverige på samme breddegrad som Polarcirklen. Alf Töyräs ansvarsområde er teknik og industri.

Utdanning Nord modtager elever fra Norge, Sverige og Finland, og skolen ejes og drives af arbejdsmarkedets myndigheder i disse lande. Skolen har 300 voksne elever, og der tilbydes 30 forskellige uddannelser.

- Jeg bor så langt væk, at jeg er nødt til at være selektiv i forhold til, hvilke arrangementer jeg deltager i, men denne konference virkede så spændende, at vi valgte at deltage, fortæller Alf, der er til Nordiske Broer sammen med en kollega fra Utdanning Nord.

Alf og hans kollega er her for at få erfaringer og for at knytte kontakter med andre læringscentre. Med elever fra tre lande arbejder de allerede på tværs af landegrænser, og de har også erfaringer, som de ønsker at dele med andre. Netværksdannelse og nye idéer er også blandt årsagerne til, at Alf og kollegaen valgte at deltage. – Netværk er jo vigtige i dag. Vi samarbejder allerede med flere skoler i Sverige, Finland og Norge, men vi er interesseret i at udbygge vores netværk, siger Alf.

Og Alf er glad for, at han besluttede at rejse fra Polarcirklen til Reykjavík. – Temaet for konferencen er interessant, og konferencen er velordnet og interessant. Jeg har fået meget ud af at deltage i workshops, og især til festmiddagen tirsdag aften havde vi mange spændende diskussioner. Vi har snakket og knyttet kontakter. Man når jo ikke at tale med alle deltagerne, så det bliver kun til en lille del, fortæller Alf Töyrä fra Nordsverige.

Læs mere om skolen på www.utbnord.se.