Meeqqerivitsialak i gang med efter- og videreuddannelse af ansatte på landsplan

Meeqqerivitsialak ”den gode dagsinstitution” har været i gang med den tredje og sidste proces i etableringen til børneinstitutioner i Grønland, hvilket er efter- og videreuddannelse af ansatte på førskoleområdet.

 

De to første ud af de tre processer er opførelse af lovgrundlag, som trådte i kraft 1. januar 2009, efter at principperne er blevet anvendt i forsøgsinstitutioner i forskellige byer og vurdering og omdannelse af de socialpædagogiske uddannelser til bacheloruddannelser, samt tilgængeliggørelse af uddannelsen for medhjælperuddannede.
 Meeqqerivitsialak ”den gode dagsinstitution” blev skabt i 2007, 4 år efter Atuarfitsialak ”den gode folkeskole”. Den forbereder børn fra børnehaven til det næste skridt i folkeskolen, som begge har fælles 7 principper for effektiv læring udsprunget af Vygotskys teorier, hvilket er (1) fælles produktiv læring, (2) sprog-, skrive- og læseudvikling, (3) skabe sammenhæng, (4) kompleks tænkning, (5) læringsdialog, (6) modellering og (7) børnestyret aktivitet. Kultur og lokalsamfundet bruges som grundlag for barnets og elevens udvikling.

KNR har tilgængeliggjort dokumentaren (2010) om Meeqqerivitsialak og udviklingen af de ansatte i tre dele med danske undertekster, hvilket er at finde på de følgende links:
Del 1
Del 2
Del 3

Mere om Meeqqerivitsialak: Nanoq.gl
Minik Hansen
 E-post: mh(ät)suliplus.gl