Mistä mies tykkää?

 

Gallup kansalaisopistoihin paljastaa, että mies hakee opistosta kuntoa ja perinteisiä kädentaitoja.

Jooga käy äijälle

Wellamo-opiston alueella miehiä vetävät SuomiMies-jumppa, äijäjooga ja miesten liikunta. Puutyöt ja taonta ovat samoin suosittuja, koulutussihteeri Satu Kekkonen kertoo.

Sen sijaan pitsinnypläys, perinteiset naisten käsityöryhmät ja liikunnalliset tanssiryhmät, kuten zumba, bailatino ja baletti ovat sellaisia, joihin miehiä ei saa mukaan.

− Usein mies tarkistaa, onko ryhmässä yhtään miestä. Mies ei lähde yksinään ryhmään, jossa on pelkkiä naisia, Kekkonen sanoo.

  • Vinkki: Rekrytoi mukaan kiintiömies.

Mies myy miehelle

Jyväskylän kansalaisopistossa miesten kuntoliikunnassa ja äijäjoogassa on useita ryhmiä, samoin puu- ja metallityössä. Senioribändissä ja jazzbändissä on kokonaan tai pääosin miehiä, toteaa kansalaisopiston tiedotuksesta vastaava Ritva Palviainen Jyväskylän kaupungilta.

Kalannahan parkitsemisen kurssille tuli Jyväskylässä miehiäkin.

Kalannahan parkitsemisen kurssille tuli Jyväskylässä miehiäkin.

Mutta millä saada miehiä itämaiseen tanssiin ja flamencoon, kansallispukujen ompeluun tai aistien ja luovuudenherättelykursseille?

− Sain miesopettajaltamme palautetta, että opinto-ohjelmamme kuvat ovat feminiinisiä, ja hän toimitti minulle kuvia taontakurssilta. Nyt kansikuvassa on nypläyskurssilaisia ja heidän miesopettajansa.

  • Vinkki: Valitse kuvat niin, että aihe kiinnostaa miestä, mutta kuvasta ei voi päätellä osallistujien sukupuolta.

Sotahistoria vetää aina

− Sotahistoria, mieskuoro ja tekninen työ. Siinä ryhmät, joissa miesten lukumäärä on Lieksan kansalaisopistossa suurin, rehtori Asko Saarelainen sanoo.

Tekstiilityössä ja vauhdikkaissa liikuntaryhmissä miehiä on selvästi vähiten, eikä esimerkiksi täysissä zumbaryhmissä ainoatakaan. Kielissä ja musiikkiryhmissä naisia ja miehiä on suurin piirtein yhtä paljon.

− Meillä on kolme kuntosaliryhmää, joista kaksi naisille varattua on aina täynnä, mutta miesten ryhmässä on tilaa. Eivät miesten omat ryhmät ainakaan kokonaan ratkaise asiaa, Saarelainen epäilee.

  • Vinkki: Suuntaa tarjontaa ensisijaisesti asiakkaiden kiinnostuksen eikä sukupuolen mukaan.

Kuvat:  tyler olson / Scandinavian StockPhoto;  R. C. Snellman

 

The post Mistä mies tykkää? appeared first on Souli.