NVL i Grønland

Der er voksende fokus og udvikling af strukturer for Voksenuddannelsesområdet i Grønland.

 
NVL i Grønland Kitte Witting - Norden.org

Dette ses for eksempel på gymnasieområdet, da voksne over 23 år, har mulighed for at studere 2-årig studieforberedende uddannelse for voksne. Derudover er der nogle erhvervsuddannelser som udbydes decentrale uddannelser. Således at ufaglærte personer som på et tidspunkt får ønske om at få uddannelsesbevis, kan tilbydes at blive uddannet uden at forlade deres hjemby. Et eksempel på dette ses i den decentrale pædagoguddannelse.

Til oktober starter et nyt tværfagligt udviklingstiltag, med at uddanne ufaglært personale i ældre omsorgsområdet.  Det er et samarbejde mellem Peqqissaanermik Ilinniarfik Sygeplejeskolen, Kommuneqarfik Sermersooq og 2 ministerier i Namminersorlutik oqartussat, nemlig Departement for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke samt Departement for Erhverv, som har været fælles om udgifterne til uddannelsen. Kriterierne for at kunne komme i betragtning til uddannelsen er, at man skal være mindst 30 år, have 5 års erfaring indenfor ældreomsorg med personlig pleje, samt have erfaring med skiftende arbejdstider.

Udover de formaliserede uddannelser, er der også fokus på innovative tanker om voksen læring. NVL seminaret Innovativ voksenlæring som afholdes i dagene 29-30 august, 2017 er et af de arrangementer, som viser at der er også er tanker om og vilje til at inspirere hinanden omkring livslang læring i Grønland.