Naalakkersuisoq for uddannelser på rundrejse til de gymnasiale uddannelser

 

Naalakkersuisoq for uddannelser, Nivi Olsen, Demokraterne, har stærke meninger om, at effektivisering gennem hele uddannelsessystemet fremmer Grønlands økonomi, og har blandt andet med det budskab rejst rundt til de gymnasiale uddannelser for at opfordre de unge til at arbejde for gode resultater, for deres egen og for samfundets skyld.

Besøget startede på Nordgrønlands Gymnasiale skole med oplæg for de unge om fakta om forholdene i lande, Grønland normalt kan sammenligne sig med, om hvordan modstandskraft og vilje kan få de unge gennem gymnasiet uden at give op, selvom det er normalt i Grønland at få børn i gymnasietiden. Naalakkersuisoq Nivi Olsen talte stærkt og direkte til de unge, og brugte eksempler fra sin egen gymnasietid i oplæggen. Hun debatterede forholdene med både elever i 3.G og de voksne elever på den 1-årige studieforberedende uddannelse, fik inputs fra studievejledere og undervisere. Vi fik også lejlighed til at drøfte NVL-spørgsmål under besøget i Aasiaat. Hendes besøg gav en god dialog og gav anledning til optimisme hos elever og lærere. Hun fortsatte besøget i de øvrige gymnasiale uddannelser i Sisimiut, Nuuk og Qaqortoq.

Nivi Olsen har for nyligt måttet svare på en mediestorm om blandt andet vanskelighederne ved at rekruttere og fastholde grønlandske akademikere til de gymnasiale uddannelser – og til de videregående uddannelser. Langt de fleste grønlandske akademikere arbejder i centraladministrationen eller virksomhederne.

Gymnasiereformen er under løbende evaluering, og en evalueringsrapport, der viser en klar forbedring siden den første evalueringsrapport i 2013, er undervejs.

http://sermitsiaq.ag/se-billeder-nivi-olsen-indtog-gux-aasiaat

http://knr.gl/da/nyheder/gymnasieelever-i-aasiaat-dybt-frustrerede-over-lærerne