Några röster från konferensen

 

Några röster från konferensen

Nina von Staffeldt, Biblioteksstyrelsen, Köpenhamn
För mig som ofta ser projekt på urvals- och utvärderingsstadiet var det intressant att få höra om m-learnings-projekten och de olika aktiviteterna av dem som verkligen levt och arbetat med dem. Det gav kött på benen på ett som gör att man kan förstå vad som fungerar och vad som inte gör det.

Bo Hamberg, Stockholms utbildningsförvaltning
Det var fängslande att höra presentationen om Statoils m-learningprojekt för unga människor som inte orkar hålla intresset uppe och får hjälp med koncentrationen med smarta läravsnitt.

Mona Ekhöjd, Stockholms utbildningsförvaltning
Det som jag tyckte var bäst med konferensen var att deltagarna kom från så många olika verksamheter och yrkesområden – utbildning på olika nivåer och med olika inriktning bland både företag och samhällsorgan. Det blev en bra mix av människor och intressen som verkligen möttes.

Tove Ingerslev, VUC Sönderjylland
Det är särskilt spännande att få höra och se någon annan prata om ungefär detsamma som vi själva gör. Det är bra för nätverkandet och jag ska bjuda in dem från Örestadsgymnasiet (strax utanför Köpenhamn) att komma till oss och berätta mer för kollegorna hemma.

Kjell Ackelman, Kunskapens Hus, Nynäshamn
Swedbanks presentation under rubriken ”Hur kan vi möta affärens krav på kompetens – att lära mer, snabbare och billigare” var bäst ur mitt perspektiv. Det var relevant för oss som nu står inför uppdraget att utbilda hela kommunens personal.

Citatet
Efter IBM-representanten Vibecke Sams presentation på temat On Demand e-learning frågade någon om vilken är den största utmaningen för e-learning är. Vibeckes svarade: That it will be boring, limited to competence and not entertaining!

Publik
På konferensen "Learning in the Workplace" möttes aktörer från olika områden under ett hektiskt dygn, där det handlade om att inte bara berätta och referera utan också om att använda verktyg och applikationer på ett aktivt sätt.