Neljä uutta artikkelia

 

-Keskustelu on tärkeintä, sillä se luo pohjan kaikelle yhteistyölle.

Näin toteaa Guðrun Eyjólfsdóttir, islantilaisen työelämän koulutuskeskuksen hallituksen varapuheenjohtaja. Viimeksi  kuluneen 10 vuoden aikana keskus on luonut aikuiskoulutusstrategian, islantilaisen aikuiskoulutusmallin. Keskuksen työ on herättänyt paljon huomiota.
Lue Sigrún Kristín Magnúsdóttirin tekemä haastattelu Guðrun Eyjólfsdóttirista (norjaksi) osoitteessa www.dialogweb.net.

Ylpeys vapaasta sivistystyöstä

Opetus- ja kulttuuriministeri Johan Ehn kutsuttiin ABF-Ålandin 30-vuotisjuhliin marraskuussa 2012 puhumaan Ahvenanmaan hallituksen politiikasta vapaan sivistystyön ja sivistysliittojen suhteen. Lisäksi illan aikana kerrottiin, millaista ABF:n toiminta on muualla Pohjoismaissa, sekä keskusteltiin sivistysliittojen tarpeesta.
Lue Helena Flöjt-Josefssonin artikkeli (ruotsiksi): www.dialogweb.net.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen (AOT) – hankkeista vakiintuneeksi toiminnaksi

Vuodenvaihteen jälkeen AOT vakiintuu osaksi Ahvenanmaan lukiokoulun tavanomaista toimintaa. Viime vuosien lukiouudistuksen vuoksi aikuiskoulutusyksikkö on joutunut taistelemaan löytääkseen luontevan muodon organisaatiossa. Se, miten tässä onnistutaan, tulee  ratkaisemaan missä muodossa AOT tulevaisuudessa toteutuu, Helena Flöjt-Josefsson kirjoittaa.
Lue artikkeli (ruotsiksi): www.dialogweb.net.

Uudistusaalto vyöryy Tanskan yli

Viime vuosina Tanskan hyvinvointijärjestelmään on tehty toistuvasti keskeisiä uudistuksia. Yhteistä niille on, että niillä pyritään lisäämään työmarkkinoilla olevien tanskalaisten määrää ja vähentämään julkisia menoja. Poliitikkojen uudistustarmon ansiosta tavoite on talousasiantuntijoiden mukaan nyt saavutettu, ja seuraavien uudistusten osalta tulisi odottaa parempaa taloussuhdannetta, Karen Brygmann kirjoittaa.
Lue artikkeli (tanskaksi): www.dialogweb.net.

Kaikista artikkeleista voi tykätä ja niitä voi kommentoida Facebookissa: www.facebook.com/dialogweb