Nordisk EURAXESS konference afholdt på Færøerne

 

Nordisk samarbejde og mobilitet var øverst på agendaen da omkring 80 deltagere fra hele Norden mødtes i Nordens Hus i Torshavn til nordisk EURAXESS konference, som Forskningsrådet og Færøernes Universitet arrangerede i samarbejde med NordForsk den 26. og 27. maj.

Største delen af konferencens deltagere var ansatte i administrative stillinger og internationale kontorer ved universiteter og forskningsinstitutioner i Norden. Deres hovedopgave er at vejlede og assistere udenlandske forskere med at flytte og blive integreret i deres nye jobs, arbejdsmiljø og land.

Deltagere hørte blandt andet om eksempler på samarbejde på tværs af landegrænser, og om hvordan udfordringer, som opstår i forbindelse med flytning fra et land til et andet kan løses. Foruden forelæsninger var der workshops om emner som fx etablering af EURAXESS-tjenester ved små institutioner, modtagelse af udenlandske gæsteforskere, skandinavisk kultur, kommunikation og nordisk samarbejde, og talent attraktion.

Færøerne har været med i EURAXESS-samarbejdet i tre. EURAXESS tjenester – Service Centres – er etableret i 40 lande i Europa. Læs mere om konferencen på Færøerne her og om EURAXESS-tjenesten her