Nordisk konferens 4.4.2005

 
Peter Høier och Margrethe Steen Hernes Peter Høier och Margrethe Steen Hernes
Vuxnas lärande – validering/erkännande av reell kompetens Lanseringskonferens för Nordiskt Nätverk för Vuxnas Lärande (NVL) 4.4.2005 på LO-skolen, Helsingör, Danmark

Vuxnas lärande kräver samarbete mellan folkbildning, formell vuxenutbildning och arbetsliv

– Nordiskt Nätverk för Vuxnas Lärande skall fungera som ett lim för människor som är intresserade av vuxnas lärande, sade rådgivare Margrethe Steen Hernes från Nordiska ministerrådet när hon tillsammans med kontorschef Peter Høier från det danska undervisningsministeriet öppnade den första nordiska konferensen om validering och vuxnas lärande i Helsingör i början av april. Hon påpekade att det är viktigt att få både folkbildningssektorn, vuxenutbildningen och yrkeslivet att fungera tillsammans. – Var bränner det, var gör det ont, hur kan vi inspirera? är frågor som är viktiga att ställa då man jobbar med vuxnas lärande, sade Hernes.
Hela rapporten hittar Du under Tema / Validering / Nordisk konferens eller direkt via länken nedan.
OBS! Du kan komma tillbaka till denna tidning genom länken DialogWeb längst uppe till höger på sidan.

Helsingör 4 april 2005
Länkarna nedan går till konferansrapporten som finns i Tema / Validering / Nordisk konferens. Du kan återvända till tidningen genom att klicka på länken DialogWeb längst uppe till höger på sidan.

Effekterna mäts inte

Danmark: Paradigmskifte inom utbildningen

Norge: Ny lagstiftning och proffsig information

Sverige: Respekt för människan viktigast vid validering

NVL är en viktig pusselbit