Nordjysk uddannelsesmesse til havs forbi Sydgrønland

I otte dage fra den 5. til og med den 12. september var der Arctic Sea Show i Sydgrønland. Det er en uddannelses- og erhvervsmesse afholdt i skibet Sarfaq Ittuk, med nordjyske efterskoler og uddannelsesinstitutioner ombord. Skibet var forbi Narsarsuaq, Narsaq, Nanortalik, Qaqortoq og Paamiut i Sydgrønland også til sidst Nuuk i Vestgrønland.

 

Ud over at holde åbent skib, var der for hver by aktiviteter som uddannelses- og virksomhedsbesøg, til uddannelsesinstitutionerne levnedsmiddelskolen INUILI, gymnasiet GU Syd, HHX, Grønlands Søfartsskole, Piareersarfiit (centre for vejledning og opkvalificering), Grønlands Universitet - også til virksomhederne Narsarsuaq Bigård, Great Greenland, Fåreholderstedet Tassiluk, Landbrugsforsøgsstation Upernaviarsuk, Royal Greenlands reje- og krabbeproduktion, Grønlands Selvstyre, Tele Greenland og Arktisk Kommando. Der blev også holdt forskellige foredrag i skibet, blandt andet om erhverv og råstofudvikling og til sidst et netværksmøde med Arctic Business Network.
 Initiativet Arctic Sea Show kommer fra Det Grønlandske Hus i Aalborg, hvor de laver det for andet gang. I den første Arctic Sea Show i 2011 besøgte skibet de midtgrønlandske byer og Disko. 
Minik Hansen
 E-post: mh(ät)suliplus.gl