Nuorisoparlamentti kokoontui 12. - 15. helmikuuta

 

Nuorisoparlamentin tarkoituksena on valmistaa nuoria demokratiaan ja toisaalta synnyttää ehdotuksia, joita voidaan käyttää koulutus- ja työmarkkinapoliittisten toimenpiteiden suunnittelussa.

18–24-vuotiaille nuorille aikuisille tarkoitettu nuorisoparlamentti on järjestetty joka toinen vuosi vuodesta 2003. Vuonna 2013 teemana olivat kielelliset vaatimukset ja edellytykset, ja vuonna 2015 keskityttiin koulutukseen ja työmarkkinoihin. Nuorisoparlamentti pohti muun muassa vaihtoehtoisia mahdollisuuksia työttömien työllistämiseen. Parlamenttiin osallistui 31 nuorta. Keskustelut lähetettiin suorina lähetyksinä Grönlannin yleisradion maanlaajuisella KNR2-kanavalla, ja nuorisotyöttömyydestä käytävään keskusteluun on voinut osallistua lokakuusta 2014 asti Facebookissa sekä nuorisotyöttömyyttä käsittelevällä verkkosivustolla www.inu.gl 

25 parlamenttiin osallistuneista nuorista on kotoisin muualta kuin pääkaupunki Nuukista. Opiskelijoiden lisäksi joukossa oli työelämässä olevia nuoria. Nuorisoparlamentin toiminnan loppuessa laaditaan loppudokumentti, joka luovutetaan Grönlannin parlamentille ja hallituksen pääministerille.

Lisää aiheesta (tanskaksi)

Lisää (tanskaksi)