Ny regering i Island og nye ministerier

I forbindelse med regeringsdannelsen vil der blive foretaget omfattende ændringer i kabinetsstrukturen

 
 Ny regering i Island og nye ministerier Foto: Islands regering

En ny regering blev dannet i Island den 28. november, med nye ministerier. Lederne af Fremskridtspartiet, Selvstændighedspartiet og Venstre-Grønne bevægelsen har underskrevet et charter om regeringssamarbejde. Katrín Jakobsdóttir er fortsat statsminister.

Antallet af ministerier øges fra ti til tolv, og ressortområder flyttes mellem ministerierne. Ressortområderne hos Uddannelsesministeriet bliver delt mellem andre ministerier med den nye kabinetstruktur: Børne-og Uddannelsesministeriet; Turisme, Handel og Kulturministeriet; Universitet, Industri og Innovationsministeriet; og Social- og Beskæftigelsesministeriet. Det sidstnævnte skal stå for spørgsmål vedrørende voksen læring. Guðmundur Ingi Guðbrandsson tiltrådte som social- og beskæftigelsesminister.

Samtidig blev Guðmundur Ingi Guðbrandsson udnævnt som Nordisk samarbejdsminister i Nordisk Ministerråd på vegne af den islandske statsminister. De nordiske statsministre har det overordnede ansvar for det nordiske regeringssamarbejde.

Ny regering i Island og nye ministerier Guðmundur Ingi Guðbrandsson modtager her nøgle fra Ásmundur Einar Daðason, tidligere børne-og socialminister (og nuværende børne-og uddannelsesminister). Billede fra Islands regering.

Den nye regering. Billede og nyhed fra Islands regering