Ny uddannelse skal lokke ufaglærte til bøgerne

I Sydgrønland er der fokus på at opkvalificere den ufaglærte del af arbejdsstyrken. Derfor tilbyder den lokale uddannelsesinstitution Campus Kujalleq nu en ny to-årig serviceassistentuddannelse.

 
Campus Kujalleq er placeret i Qaqortoq i Sydgrønland, hvor den nye serviceassistentuddannelse tilbydes fra august 2014. Mads Odgaard Campus Kujalleq er placeret i Qaqortoq i Sydgrønland, hvor den nye serviceassistentuddannelse tilbydes fra august 2014.

Uddannelsesniveauet er for lavt i bygderne, hvilket Campus Kujalleq i Sydgrønland ønsker at ændre på. De tilbyder fra 7. august 2014 en ny serviceassistentuddannelse, der henvender sig særligt til ufaglærte.

Den to-årige erhvervsuddannelse lægger sig op ad detail- og administrationsområdet, hvilket også afspejler sig i indholdet af uddannelsen.

Foruden undervisning i grønlandsk bliver de kommende studerende undervist i en bred vifte af praktiske og teoretiske fag. Bl.a. købmandsskab, salg/service, bankbetjening, dekoration, visuel markedsføring, skilteskrivning og erhvervsøkonomi.

Det langsigtede mål med uddannelsen er at motivere de studerende til at læse videre på handels- og kontoruddannelsen.