Nye udfordringer på arbejdsmarkedet takles med realkompetencevurdering

Den fjerde VPL Biennale-konference fandt sted i Reykjavík den 19. og 20. maj.

 
 Nye udfordringer på arbejdsmarkedet takles med realkompetencevurdering Antra Carlsen, NVLs hovedkoordinator.

Konferencen var velbesøgt med omkring 250 deltagere fra 27 lande, der samledes i Reykjavík for at lytte til inspirerende oplæg og for at deltage i diskussioner om udvikling af realkompetencevurdering (validering). Omkring 50 personer så konferencen i live stream. Fire projekter inden for realkompetencevurdering fik en VPL-pris på konferencen.

Meet the winners: VPL Biennalens priser

At opbygge et fælles grundlag

Konferencens hovedtema var ”Building a common ground” – eller at opbygge et fælles grundlag. For at opnå bedst mulige resultater af realkompetencevurdering skal der være konsensus mellem uddannelsessystemet, erhvervslivet og myndighederne, og det er nødvendigt, at alle interessenter er opmærksomme på vigtigheden af realkompetencevurdering.

Social- og arbejdsmarkedsminister Guðmundur Ingi Guðbrandsson tog dette op i sin tale på konferencen, hvor han talte for vigtigheden af realkompetencevurdering i forhold til udfordringerne på arbejdsmarkedet. Samtidig talte han om at det bør det være muligt at nå til endnu flere i samfundet med realkompetencevurdering, for eksempel handikappede og indvandrere, til at øge lige muligheder for alle.

Felagsm_Gudmundur_Avarp_Maí

Arbejdslivets oplæringscenter (FA) var vært for konferencen, og den afholdtes i samarbejde med NVL og CEDEFOP.

nvl-and-epale.jpg NVL og EPALE.

Se alle billeder fra konferencen.

Nyhed fra Arbejdslivets oplæringscenter.