Ohjausalan konferenssi 4. toukokuuta Torshavnissa Pohjolan talossa

 

Maanantaina 4. toukokuuta Fäärsaarten Torshavnissa, Pohjolan talossa järjestetään uraohjausaiheinen konferenssi. Järjestäjinä ovat opinto- ja uraohjauksen neljävuotisen, osa-aikaisen maisteriohjelman opiskelijat. 

Tämä on lajissaan ensimmäinen Färsaarilla pidetty konferenssi. Tilaisuudessa ura- ja opinto-ohjauksen tavoitteita ja mahdollisuuksia nyky-yhteiskunnassa käsitellään tarkastelemalla tutkimustuloksia sekä alan kehitystä ulkomailla ja Färsaarilla.  

Konferenssin alustajina toimivat muun muassa koulutusohjelman vastuuhenkilö Sif Einarsdóttir Islannin yliopistosta, joka kertoo ohjausalan koulutusohjelman sisällöstä ja tavoitteista, sekä kokenut suomalainen Raimo Vuorinen, ELGPN:n koordinaattori, jolla on vuosien kokemus elinikäisen oppimisen vakiinnuttamisesta eri maissa. Vuorisen esityksen viesti on, että elinikäiseen oppimiseen kuuluu elinikäinen uraohjaus. Esitysten lisäksi konferenssissa pidetään ”pöytäistuntoja” eri aiheista, ja päivän päätteeksi kokoonnutaan kuulemaan paneelikeskustelua, jonka osallistujina on ura- ja opinto-ohjausalaan eri tavoin liittyviä färsaarelaisia toimijoita.  Konferenssi on avoin kaikille, ja sinne on kutsuttu monia tärkeitä organisaatioita keskustelemaan ohjauksen mahdollisuuksista ja paikasta tulevaisuuden färsaarelaisessa yhteiskunnassa. Konferenssiohjelma julkaistaan myöhemmin osoitteessa www.nlh.fo ja www.setur.fo 

Kirjoittanut Holger Arnbjerg, opinto- ja uraohjauksen maisteriohjelman opiskelija